Ska du skaffa möss som husdjur?

Då du är ute efter ett mindre husdjur för barn som kan behöva ett djur i hemmet kan möss komma upp på tapeten. Det här är lite lustigt för samtidigt som du vill ha in möss i ditt hem finns det gott om folk som gör allt för att hålla dem ute!

Men möss som husdjur är inte samma sak som de som tar sig in objudna. Barn vill gärna ha den här typen av djur för att de har en bild om dem som gulliga och gosiga. Möss kan kännas som ett billigt alternativ som passar bra i en lägenhet där det inte finns så mycket möjlighet för djuret att vistas utomhus.

Möss kräver tålamod

Möss kan fungera som husdjur för lugna barn. Om musen blir uppskrämd kan den bete sig vilt och till och med bitas hårt. Dessutom är det här inte ett djur som älskar att mysa. Inte ett bra val för det lilla barnet som vill sitta och gosa med ett levande djur.

Bra djur att titta på

Möss fungerar bättre som husdjur för barn som är intresserade av att se på djuret. Du skaffar en bra bur med mycket aktiviteter för mössen och så god insyn. Det här ger underhållning som är bättre än TV och spel för många barn!