Ta med dig ditt husdjur på semestern

Det går att ta med husdjur på semestern men du bör planera lite för att det här ska gå smidigt. Djuret kommer ju inte att känna igen platsen ni åker till såvida det inte är en sommarbostad som ni åker ofta till.

Ta med:

  • Saker som husdjuret känner igen. Det kan vara en bur, en filt, matskål och annat som är tryggt och känt från hemmet.
  • Allt du behöver för att ta hand om djuret på rätt sätt och för att hålla god hygien.
  • Mat som djuret tycker om lite extra.

När ni ska bo på hotell

Till att börja med måste du ta reda på om hotellet tillåter husdjur. Det är inte alltid säkert och även om de gör det kan det finnas regler för hur djuret kan röra på sig i och omkring hotellet. Det här bör du veta i förväg.

När det kommer besök

Då djuret kommer med på semestern till sommarstugan kan det komma gäster. Tänk på att vissa husdjur upplever stress då det dyker upp nya personer som de inte känner. På grund av detta är det klokt att ha en rutin för besök. Det kan vara att djuret då befinner sig på en plats på sommarstället som det känner sig särskilt tryggt med.

Transporter

Tänk igenom hur djuret ska komma med i bil och med andra färdmedel. Om ni ska åka färja och tänker lämna djuret i bilen under däck måste du se till att det får gott om luft. Veva ner rutor en bit och gå och kolla till djuret med jämna mellanrum.

zooplus

Recension av Zooplus

På Zooplus är det enkelt att handla mat och utrustning till husdjuren. Det här är en husdjursbutik med ett mycket stort sortiment. Det spelar ingen roll

Läs mer »