Djurförsäkring – Viktigt att tänka på

Veterinärkostnader kan bli dyra men om du har en djurförsäkring så kan du ta hand om ditt husdjur när det behövs. Att stå utan försäkring när du behöver den kan ju innebära att du inte alls kan ge din tollare eller sibiriska katt den behandling som den faktiskt behöver. Hur jämför du mellan djurförsäkringar på bästa och enklaste sätt? Vilka faktorer ska du tänka på när du läser villkoren för försäkringen? Det ser vi lite närmre på här!

Jämför djurförsäkringar enkelt på nätet

Du har säkert en massa kunskap om ditt husdjur och hur det ska skötas, men försäkringar är ju en helt annan sak. Hur kan du hitta bästa djurförsäkringen utan att förstå dig på detta område? Det bästa sättet är att börja online på jämförelsesajter såsom dindjurforsakring.se där du får jobbet gjort åt dig. Du ser snabbt och enkelt vad som kommer att passa dig och ditt husdjur bäst.

Faktorer att tänka på vad gäller villkor

Det bästa sättet att jämföra mellan djurförsäkringar är också det mest tidsödande, nämligen att lusläsa villkoren. Många gånger så kan du inte ens se villkoren i sin helhet förrän du når delen av avtalet där du ska signera.

Inte så att du måste köpa grisen i säcken. Det går ju att avbryta men det blir tidsödande att sitta och fylla i och sedan inse att villkoren inte alls motsvarar dina förväntningar. Villkoren kan variera kraftigt mellan försäkringsbolagen. Ibland går det inte ens att jämföra villkoren rätt av.

Med det finns flera faktorer som återkommer i de flesta försäkringsavtal för djur. Dessa ska du kika på för villkoren kommer att påverka vad du får såväl som vad din djurförsäkring kostar.

Här är några faktorer som är viktiga att ha koll på:

Kostnaden

Du får betala en avgift per månad för din djurförsäkring och dessutom kan det tillkomma en uppläggningsavgift. Detta är din kostnad när allting är frid och fröjd och din Cockerpoo mår bra. Om något händer så är din kostnad den självkostnad du får stå för.

Med tanke på detta kan du inte bara välja djurförsäkringen med lägsta pris och tro att du har gjort ett klipp. Du måste se på vad kostnaden blir om något faktiskt händer. Se på tänkbara scenarion som inte är alltför ovanliga.

Lär dig mer om vanliga skador som till exempel skador hos hund till följd av utfodring. Om du är bättre insatt i vilka risker som finns för ditt husdjur är det också lättare att se på kostnaden du kommer att få när du behöver vården med din försäkring.

Kolla vad självrisken är och räkna på vad detta innebär för en operation som kommer att kosta 40 000 kronor. Du får kanske betala många tusen kronor med självrisken och då är frågan om din försäkring för djuret kommer att bli användbar när olyckan eller sjukdomen är framme.

hund på båt

Åldern

Åldern på ditt djur påverkar priset för djurförsäkringen anmärkningsvärt. Ju äldre djuret är, desto mer veterinärbesök kan du förvänta sig och då blir det en dyrare premie. Detta har försäkringsbolagen räknat med i statistiken så det går inte att komma undan detta.

Ras

I tillägg påverkar djurets ras hur försäkringen kommer att se ut. Det är vanligt att dyrare raser också får dyrare djurförsäkring. Taxen är en hund som är billig att försäkra men om du väljer en dyrare ras så kan det leda till att försäkringens pris stiger på ett drastiskt sätt.