Tips om du är intresserad av Cockerpoo valpar

En Cockerpoo uppfödare föder upp Cockerpoo valpar med Cocker Spaniel och Pudel. Men det är inte alla hunduppfödare som gör detta med renrasiga Cocker Spaniel och Pudel och då kan det förekomma andra inslag i din Cockerpoo valp som påverkar hur den beter sig och hälsa.

Hur ska du tänka när du ser på Cockerpoo till salu och bara längtar efter att få ha denna gulliga hund hemma hos dig? I och med att Cockerpoo inte är en egen ras finns den inte med i Svenska Kennelklubbens register. Det betyder att du måste lita på Cockerpoo uppfödare vad gäller blandningen av raser hos din hund.

Cockerpoo valpar är smarta och vill lära sig

Cockerpoo är ett mycket bra val för dig som vill leka med hunden och hela tiden lära den nya tricks. Det här är en hund som kräver aktivt engagemang. Med andra ord är det här en hund som kräver närvaro varje dag.

Cockerpoo hunden kan leva i upp till 18 år

En annan sak att tänka på om du är intresserad av Cockerpoo valpar till salu är att det här är en hund som inte sällan lever till 18 år och kanske längre. Det betyder att du får räkna med många år där vovven behöver aktivitet varje dag, flera timmar per dag.

Om du svarar jag på följande frågor kan en Cockerpoo till salu vara något för dig:

  1. Har du 2-3 timmar per dag att pyssla med hundträning och lek?
  2. Kan du lägga omkring 25 000 kronor på en Cockerpoo valp?
  3. Kan du lägga ut omkring 3000 kronor för hundmat per år?
  4. Har du råd med en hundförsäkring på 5000 kronor per år?
  5. Kan du vara säker på att hunden aldrig kommer att vara ensam mer än 5 timmar i sträck?
  6. Har du tålamod att vänta på att Cockerpoo valpar är till salu? (det kan dröja över ett år)

Cockerpoo uppfödare

Det finns bara några få hunduppfödare som har Cockerpoo valpar och det betyder att det kan bli kl. Det är viktigt att du väljer en seriös uppfödare som till exempel Ryaåsens Kennel där man kan garantera att det rör sig om äkta Cockerpoo valpar.

En seriös Cockerpoo uppfödare kommer udnersöka noga att hundarna inte har PRA och Patella. Det här är sjukdomar som kan leda till blindhet och att hunden blir halt.

Det är bättre att betala lite mer för att vara helt säker på blandning och därmed kunna ta hand om hunden på rätt sätt än att chansa och få stora problem senare.

Innan ni köper Cockerpoo

Det kan vara klokt att lära sig mer om Cockerpoo innan ni köper Cockerpoo valp. Se filmer, låna en Cockerpoo om det går och läs böcker. Ju mer ni kan om hundens lynne och behov ju lättare blir det att avgöra om det här är en lämplig hund för er familj.

Här är en bra film om Cockerpoo:

Recension av bbvp.se

Med gångväg från Blackebergs centrum och tunnelbanan finns den lilla veterinärkliniken Blackebergs Veterinärklinik. Den leds av Ellen Eckerbom som är legitimerad veterinär. Kliniken erbjuder allt från

Läs mer »