kattförsäkring

Ta hand om din katt med en bra försäkring

Det är minst lika viktigt att hitta en bra försäkring för din katt som för dig själv. Med en bra kattförsäkring kan du känna dig trygg. Du vet att du kan ta hand om din katt då den behöver hjälp. Det blir inte en fråga om kostnad för behandling.

Våra älskade husdjur kan behöva vård och medicin för olika saker under sina liv. Om du lägger ner lite extra tid på att hitta den bästa kattförsäkringen så kan du sova gott om natten. Då vet du ju att du får ett bra pris såväl som det stöd du och ditt husdjur kan tänkas behöva.

För att välja rätt försäkring är det viktigt att vara medveten om olika detaljer som rör ditt husdjur. Det här skiljer sig inte från en försäkring du tagit för din Cockerpoo eller för ett annat djur. Om du inte är helt säker på allt som kan vara viktigt så kan du börja med att ta följande faktorer i beaktning:

  • Månadskostnad
  • Ersättningsbelopp
  • Självrisk
  • Karenstid för försäkring

Billigaste försäkringen är inte alltid den bästa

När du såg på Sibirisk katt pris så snålade du inte och på samma sätt kan du tänka då kissen ska ha en bra försäkring. Om du tänker att du ska hitta den billigaste kattförsäkringen som finns på marknaden just nu så får du tänka om. Det är klart att det är bra om du får ett lågt pris per månad men det är verkligen inte det viktigaste.

Om du till exempel får en billig månadskostnad men en skyhög självrisk så är det inte säkert att det blir ditt bästa val. Du måste räkna lite på möjliga kostnader samtidigt som du funderar på vad du har råd med.

Har du haft katt ett bra tag så är du ju medveten om vilka kostnader som kan bli aktuella. Sedan är det förstås så att olyckan kan vara framme. Men om du kan mer om den ras du har så kan du också räkna mer på vilka kostnader som kan bli aktuella.

Jämför fördelar och nackdelar innan du tecknar försäkring

Genom att jämföra olika kattförsäkringar kan du både spara pengar och vara säker på att få en kattförsäkring som innehåller alla viktiga delar som du och din katt behöver. En sak du kan jämföra är om det ingår ersättning för medicinering i försäkringen och i så fall för hur högt belopp.

Det kan även finns begränsningar som kan vara bra att se över och jämföra. Finns det exempelvis begränsningar gällande kattens ålder och ras så är det viktigt att du är medveten om detta. Då kan du välja den försäkring som kommer att fungera bäst för dig.

Om du är kattuppfödare kanske du behöver lite mer än det vanliga som till exempel en tilläggsförsäkring för den som sysslar med uppfödning. I det här läget ska du givetvis jämföra mellan försäkringar som ger detta för att välja rätt.

hälsosam katt

Ta hand om din katt med bäst kattförsäkring!

Precis som att du ger din katt rätt skötsel med mat, husrum och mer så är försäkringen en insats för kattens hälsa och väl. Den är en viktig del av skötseln och givetvis något som gör det lättare för dig att leva upp till dina ideal om att alltid göra det bästa för katten.

Har du en katt men ingen försäkring är det alltså hög tid att du tar tag i detta nu. Jämför och välj den bästa både vad gäller villkor och pris, lycka till!