ha kul med hunden

10 roliga saker du kan göra med din hund

Sitter du hemma med vovven och fundera på vad ni kan göra tillsammans? Med en hund blir livet aldrig tråkigt men det betyder ju inte att du alltid har inspiration. Du ska få en massa inspiration här. Detta oavsett om du har en Cockerpoo valp eller en Tollare. Vi ska nämligen lista 10 roliga saker du kan göra med din hund.

10 roliga saker för dig och din hund

  1. Ta en cykeltur tillsammans!

Skaffa en hundcykelvagn som fästs bakom din cykel. På så sätt kan din hund följa med dig på dina cykeläventyr. Det är bra träning för dig och en spännande utflykt för din hund. Ni kan ta er lite längre för att upptäcka nya spännande platser.

cykla med hund
Ge er ut med cykeln med eller utan cykelvagn!

Det finns lite olika typer av cykelkärror för hundar. Ta en titt på denna guide och fundera lite på om du vill ha en med tak och fönster eller kanske en öppen variant som är mer som ett flak.

  1. Promenera längs en ny rutt i skogen

Hitta en hundvänlig stig och ta din hund på vandring. Det är ett fantastiskt träningspass och låter din hund utforska nya miljöer. Du kan använda dig av en karta online och hitta en ny rutt som ni aldrig testat förr.

  1. Gör en rolig video

Det går att göra en riktigt rolig film med en hund. Ibland blir det kul om du bara lite spontant spelar in. Särskilt med hundvalpar som är gulliga precis som de är. Din hund kanske kan ett särskilt trick eller något annat kul. Spela in detta och dela online.

Här är roliga videos med hundvalpar att få inspiration från:

 

  1. Lek på en äng

Om du och din hund tar er ut till en äng eller ett stort fält så kan ni pyssla med en massa olika saker. Kör lite apport med hundens favoritleksak eller hitta något kul att kasta med där på fältet.

En frisbee är perfekt när du vill leka med hunden. Du kan ta med dig en kompis till som också gillar frisbee. Nu kan ni leka apan i mitten. Apan är alltså din hund och den ska försöka fånga frisbeen då den flyger mellan dig och din kompis. Hur kul som helst!

  1. Dags för mer utbildning

Kolla om det finns en intressant hundkurs nära dig. Kanske kan du och din hund nå nya nivåer med träningen. Det kan finnas saker som du inte ens har tänkt på. En hund som tycker om att lära sig nytt mår bra av den här typen av aktivitet. Och samma sak för dig förstås!

simmande hund
Dags för att jobba med simning kanske…
  1. Ordna lek med andra hundar

Om du har en social hund så kan det vara kul att ordna med lekträffar med andra hundar. Kanske i en hundpark som numera finns i många kommuner. Det kan också finnas inomhusmiljöer som passar för lek med flera hundar.

  1. Kurragömma

Om du vill leka kurragömma med en hund så är det inte du som ska gömma dig. Istället tar du hundens leksak och gömmer den. Hunden får nu jobba med sitt luktsinne för att hitta leksaken. Kanske kan hunden göra saker som att öppna lådor. Då kan det bli lite mer avancerade gömställen.

  1. Lär hunden nya tricks

Din hund kan få lära sig några nya tricks. Det är bra för hunden och så får ni kanske nytt material för den där videon som du funderade på att göra. Att jobba med tricks är bra för din hund och det stärker bandet er emellan.

Här är uppslag till coola hundtricks:

 

  1. Doga (hundyoga)

Ja, du läste rätt! Doga är en typ av yoga som inkluderar hundar. Det är en rolig och avkopplande aktivitet som kan hjälpa till att fördjupa bandet mellan dig och ditt husdjur. Att syssla med hundyoga är något som blir alltmer populärt bland hundägare.

  1. Paddla kajak med din hund

Om din hund är bekväm runt vatten, överväg att ta ut den på en paddleboard eller kajak. Se alltid till att hunden bär flytväst för säkerhets skull.

Några bonusaktiviteter som är lite ovanliga

Du kan också testa några ovanliga aktiviteter för dig och din hund. Dessa kan vara mer eller mindre rimliga beroende på var du bor samt ditt och din hunds temperament:

Canine Freestyle Dancing: Detta är en modern hundsport som är en blandning av lydnadsträning, tricks och dans. Det möjliggör kreativ interaktion mellan hundar och deras ägare.

Geocaching: Detta är en utomhusaktivitet där du använder en GPS för att gömma och söka containrar (kallade “geocaches” eller “cacher”) på specifika platser markerade med koordinater. Din hund kan följa med dig på dessa skattjakter.

Agility Course DIY: Sätt upp en mini agility-bana på din bakgård med hjälp av föremål som rockringar, tunnlar och kottar. Det är ett bra sätt att ge din hund både fysisk och mental träning.

Hundvänliga restauranger och kaféer: Fler och fler anläggningar erbjuder speciella hundmenyer eller arrangerar “yappy hour”-evenemang. Kolla in de som finns nära dig!

hund på restaurang

 

Picknick: Packa en picknickkorg med hundvänlig mat och tillbringa dagen i en park. Glöm inte att ta med leksaker!

Konstnärliga ansträngningar: Vissa husdjursägare har använt giftfria, tvättbara färger för att hjälpa sina hundar att skapa konst – placera färg på en duk och sedan låta sina hundar gå eller rulla över den.

Hundläger: Det finns faktiska läger utformade för hundar och deras människor. Dessa läger erbjuder aktiviteter som simning, vandring och olika klasser.

Besök ett vårdhem eller sjukhus: Många äldreboenden och sjukhus uppskattar besök från väluppfostrade husdjur (du kan behöva få din hund certifierad som terapihund). Det kan förgylla dagen för människor som älskar djur.

Dessa aktiviteter ger unika sätt att engagera sig med din hund och skapa bestående minnen. Kom alltid ihåg att ha din hunds temperament, ålder och fysiska kondition i åtanke när du planerar dessa aktiviteter. Säkerheten först!

blå papegoja

Vad är blå papegojor?

Blå papegojor, som också går under namnet blå ara (Ara ararauna), är en fantastisk och unik typ av papegoja. Dessa fåglar kännetecknas av sin briljanta blåa

Läs mer »