ute med hund i snö

Skapa goda förutsättningar för hundpromenaderna, även på vintern!

Som hundägare har vi nog alla befunnit oss i situationer där vi egentligen mest av allt vill slippa gå på de där promenaderna. När det blåser, är minusgrader och snön faller ner är det nog väldigt få av oss som egentligen är så sugna på att gå ut. Men din Cockerpoo valp vill ut! Hundpromenader behövs, även på de kallaste vinterdagarna. Så hur skapar man så bra förutsättningar som möjligt för att få så bra promenader som möjligt, även på vintern?

Införskaffa bra kläder till dig själv och hunden

 

Som det gamla talesättet säger, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Hur klyschigt det än låter så ligger det faktiskt någonting i det. Åtminstone om dun vill göra de bästa av dina hundpromenader även på vintern.

För att få en behaglig promenad med hunden, både för dig själv och för din hund, så gäller det att införskaffa kläder som tål att vara ute och som framför allt som värmer dig ordentligt. Då du inte är en sibirisk katt som på ett naturligt sätt får tjockare päls får du bygga den själv. Här gäller det att tänka lager på lager, alltså att klä sig i flera olika varma lager.

Ett varmt underställ är inte enbart till för dagar i skidbacken. Det passar perfekt på promenaderna i minusgrader. På friluftskompaniet.com går det att hitta jämförelse på de bästa underställen, det kan vara en bra början för att göra sig en överblick över vilka underställ som finns och vilken funktion de olika har.

Det gäller dock att inte glömma bort att en hel del hundar, speciellt små hundar, också har behov av kläder på vintern. Även hundar kan tycka att det är jobbigt att vara ute om det är riktigt kallt och slaskigt. Det finns kläder som kan underlätta även för de som har fyra ben. Så när du ändå uppdaterar din egen vintergarderob kan det vara bra att se över hundens.

Hitta promenadstråk som fungerar bra på vintern

Förutom att ha välfungerande, varma och bekväma kläder så gäller det förstås att hitta promenadstråk som faktiskt är trevliga att gå även på vintern. Har du en Tollare så vet du att den knappast bryr sig så mycket om slask och smuts. Men det gör ju du.

Många väljer att promenera på samma ställen året runt för det blir så av vanan. Men det är inte alls säkert att alla promenadstråk passar att gå både på vintern, våren, sommaren och hösten. Därför gäller det att anpassa sig. Går det att hitta ett ställe som är mer upplyst? Ett ställe där det inte blåser lika mycket? Ett ställe utan rötter att slira på?

Förutom bra kläder som verkligen håller kylan ute, både hos dig själv och hunden, och bra promenadstråk som är trevliga och trygga så finns det såklart ett till knep för att göra promenaderna lite roligare även under vintern. Det är förstås att ta med sig en vän på promenaden så att man slipper gå ensam dag ut och dag in.

Kanske en kompis som också ska ut med hunden oavsett väder och vind. Påminn varandra om att den där kylan som stressar era kroppar faktiskt är bra. Heja på varandra och skratta åt hur galet det är att vara ute och gå i blåst och isregn när andra kurar i soffan framför TV. Då blir det lättare och gladare!

sällskap i snön
Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi blir…