Tänk på detta när du väljer djurhotell

Om ditt husdjur måste bo borta under en kortare eller längre tid är det verkligen viktigt att du väljer rätt djurhotell. Men hur ska du tänka? För det första bör du se på möjligheterna som finns nära dig eller nära den plats där du ska bo och husdjuret inte kan bo med dig.

Sedan ska du tänka på följande saker:

Är djurhotellet rent?

Hygien är otroligt viktigt. Besök djurhotellet och se hur det luktar och hur djuren som bor där ser ut. Om du inte kan besöka djurhotellet ska du se på recensioner och fråga om denna bit.

Får djuret bra mat?

Maten bör hålla en god kvalitet. Det kan förstås vara så att du får ta med egen mat och då ska du säkra dig om att djuret få i enlighet med den rutin ni är vana vid.

Antalet djur på hotellet

Hur många djur bor på djurhotellet samtidigt och hur kommer interaktion att se ut. Om en massa främmande hundar låses in tillsammans i en stor hundgård kan det vara riktigt illa. Undersök hur många gäster det finns på hotellet samtidigt!

Hur det blir med lek och sömn

Ta reda på hur ditt husdjur kommer att få möjlighet att vila. Kanske kan du skicka med favorit-sängen med filten som djuret tycker om. Ta också reda på om det går att plocka med leksaker som sedan kommer att erbjudas djuret för lek som du vet att din bästis gillar.

Vad säger andra om djurhotellet?

Det är alltid klokt att se på recensioner av djurhotell. Om det finns många klagomål kanske du bör undvika ett specifikt hotell men ta reda på varför det klagas och om detta är något som har åtgärdats innan du bestämmer dig.